Automaatbak spoelen bij Garage Albers in Zuidland

Automaatbak spoelen

Het is belangrijk om een auto goed te onderhouden en dat geldt dus ook voor een automaat. Zo wordt 90% van alle klachten bij het schakelen bij een automaat veroorzaakt door vervuilde olie. Laat uw automaatbak door Garage Albers in Zuidland daarom tijdig spoelen. Wanneer u dat moet doen? Over het algemeen geldt dat dat is als de auto 80.000 -120.000 kilometers gemaakt heeft. Automaatbakken kunnen sneller slijten en er treden vaak ook flinke warmteverschillen op bij het autorijden. Het gevolg is dat de kwaliteit van uw automaatauto langzaam maar zeker vermindert.

Zo spoelen we een automaatbak

We sluiten in de eerste plaats een machine op de automaat aan. Dan brengen we de auto op temperatuur en verwarmen we de olie tot ongeveer 75 graden. Deze temperatuur is ideaal om een automaat te spoelen. Een extra reiniger wordt toegevoegd zodat uw automaat ook intensief schoongemaakt wordt. Dan doen we alle viezigheid die achterbleef in de transmissie samen met de olie in de machine. Als de automaat doorgespoeld is, verwijderen we de oude olie en doen we er nieuwe olie in. De werkzaamheden duren in totaal zo’n 2 tot 4 uur.

We zijn bij Garage Albers gespecialiseerd in het spoelen van een automaatbak. We maken daarbij gebruik van betrouwbare en professionele apparatuur. Uiteraard zijn onze monteurs ook zeer vakkundig en perfect in staat om voor u deze klus te klaren. Wilt u ons inschakelen voor het spoelen van uw automaatbak? Neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak in onze werkplaats.